• Nieuws
 • Over Thuis in Assen
 • Contact
 • Afscheidsfotografie; een zéér waardevolle herinnering!

  Afscheidsfotografie; een zéér waardevolle herinnering!

  De moeilijke periode rond het afscheid van een geliefde wordt door de naasten vaak als in een roes beleefd. Na het verlies van een geliefde wilt u deze persoon graag blijven onthouden zoals deze was, maar helaas vervagen de herinneringen. De tastbare foto’s, gemaakt door een goede fotograaf en eventueel verwerkt in een prachtig album, kunnen u enige troost en houvast bieden in de rouwverwerking.

  De manier waarop u eventueel zelf de dag in beeld gebracht wilt hebben kan al thuis plaats vinden, vóór of bij het sluiten van de kist, bij de aankomst bij de begraafplaats of het crematorium, tijdens de afscheidsdienst en de teraardebestelling. Detailfoto’s worden door mij al gemaakt voorafgaand én na afloop van de afscheidsceremonie, zoals details van bloemstukken, tekeningen, een geschreven gedicht of een foto op de kist. Ook op latere tijdstippen kan ik aanwezig zijn zoals bij het plaatsen van een grafmonument, het plaatsen van een urn of het uitstrooien van de as. Indien gewenst ga ik hierover graag met u in overleg.

  Mijn naam is René Philips, 52 jaren jong en met mijn bedrijf René Philips Fotografie, zorg ik ervoor dat op een passende, waardevolle en respectvolle manier een mooie reportage van het afscheid van een dierbare wordt vastgelegd. Ik heb van mijn grote passie fotograferen mijn werk gemaakt en ben ook actief in meerdere vormen van fotografie, waaronder bedrijfs-, portret-, evenement- en huwelijksfotografie. Voor het maken van foto’s die op een professionele wijze de momenten rond het afscheid, de verschillende emoties en gebeurtenissen om u heen goed kunnen vastleggen, is geschikte foto-apparatuur nodig. Daarover beschik ik en tijdens het fotograferen maak ik géén gebruik van een flitser en ben ik tijdens de afscheidsceremonie zo min mogelijk in beeld door op gepaste afstand te fotograferen met zacht klikkende fotocamera’s.

  Het fotograferen van het laatste afscheid tijdens een begrafenis of crematie is in ons land nog geen ingeburgerd tafereel. Mede daarom zou ik graag een bijdrage willen leveren om in de uitvaartbranche de afscheidsfotografie een beetje uit de anonimiteit te halen. Het is en blijft voor altijd jammer wanneer u zich, soms veel later, realiseert dat er geen foto’s gemaakt zijn en u niets tastbaars heeft om, wanneer u er aan toe bent, nog eens terug te kijken en eventueel samen herinneringen kunt ophalen.

  René Philips Fotografie
  T. 06 – 5083 7727
  info@renephilipsfotografie.nl
  www.renephilipsfotografie.nl