• Nieuws
 • Over Thuis in Assen
 • Contact
 • Durf jij je te laten spiegelen door schapen?

  Durf jij je te laten spiegelen door schapen?

  Schapen zijn, net als wij, kuddedieren en zeer geschikt om ons gedrag te spiegelen. Onder de vlag van Landschapsbeheer het Witterveld is het mogelijk met je team een dagje het veld in te gaan voor een leuke en leerzame workshop of een verdiepend bedrijfsuitje.

  Caroline Visser heeft jarenlange ervaring in het werken met groepen als zorgmanager. Samen met Ron Rogaar runt ze verder Landschapsbeheer het Witterveld waarmee ze schaapskuddes inzet voor groenonderhoud op natuurlijke wijze. Met Schapenspiegel lukt het Caroline de liefde voor schapen, bordercollies en groepsprocessen optimaal te combineren. Ben je ook zo nieuwsgierig naar wat er gebeurt als je op een kudde afrent? Ben je zo mak als een lammetje en heb je behoefte je leiderschapskwaliteiten wat meer naar boven te halen? Wil je weten hoe je schapen gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant brengt? Tijdens een heerlijkje middagje buiten in het veld wordt je op een leuke manier geconfronteerd met je favoriete groepsrol. Dat is lachen en leren tegelijkertijd.

  Frisse wind
  Afhankelijk van de opdracht verzorgt Caroline – al dan niet samen met een coach – bedrijfstrainingen, workshops en teambuildingsessies waar schapen en bordercollies een middel zijn om te komen tot het aanleren van nieuwe vaardigheden en het krijgen van inzichten. Het trainingsprogramma wordt in overleg opgesteld, zodat deze volledig voldoet aan de wensen van de organisatie. Is een team vastgeroest en wordt het tijd voor een frisse wind? Bestaat een team pas sinds kort en is het de bedoeling dat mensen elkaar gaan leren kennen?

  Speels en ontspannen
  Wil je aan de slag met onderwerpen als samen-werken, leiderschap, omgaan met stress of conflicthantering? Oefeningen maken verbeterpunten op een speelse manier zichtbaar. Vanzelfsprekend is er tijdens het dagdeel ook tijd voor ontspanning met een kopje thee. Wil je discussiëren, evalueren of verdiepen? Dat kan binnen in de vergaderzaal.

  Het uitstapje is niet compleet zonder demonstratie en dat is precies waar Caroline altijd mee begint. Leuk is het dat er tijdens de dag foto’s worden gemaakt ter herinnering van de Schapenspiegel. Durf jij je te laten spiegelen door schapen? Voor meer informatie, zie: www.schapenspiegel.nl