• Nieuws
 • Over Thuis in Assen
 • Contact
 • Suc6coaching: burn-out in beweging

  Suc6coaching: burn-out in beweging

  “Het loopt boven verwachting”, vertelt Genardus Schalk, coach bij suc6coaching in Assen. “In de korte periode dat onze coachpraktijk bestaat (sinds februari 2017) heb ik het steeds drukker gekregen, vooral met het coachen en begeleiden van mensen met burn-out”.

  Na een lange loopbaan in het onderwijs heeft Genardus de kans gegrepen om iets nieuws te beginnen en met succes. Samen met zijn partner Gea van der Velde heeft hij suc6coaching opgezet, waarbij Genardus de coaching op zich neemt. Inmiddels is de kennis en ervaring om mensen met een burn-out effectief te helpen enorm gegroeid. “Ik ben blij dat ik een gedegen opleiding heb afgerond en veel workshops en korte cursussen heb gevolgd. Die opgedane kennis pas ik dagelijks toe bij mijn cliënten. Door de samenwerking met Meulenberg Training & Coaching krijg ik steeds meer mensen die individueel en in de buitenlucht gecoacht willen worden bij het oplossen van hun burn-out. Ik ga met mijn cliënt de natuur in, waarbij ik een afwisseling hanteer van wandelen en rustig hardlopen. Uiteraard coach ik in combinatie met oefeningen om de cliënt inzicht te geven in zijn gedrag.” Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen een belangrijke basis is bij het verwerken en voorkomen van stress en burn-out. “Uit eigen ervaring weet ik dat een drukke baan in combinatie met een privéleven, dat ook veel energie vraagt, er toe kan leiden dat je stress ervaart. Teveel stress kan leiden tot een burn-out. Ik heb goede resultaten bereikt door mensen letterlijk in beweging te brengen en inzicht te geven in hun gedrag. De positieve reacties van mijn cliënten zijn het bewijs dat deze aanpak werkt.

  Suc6coaching werkt ook samen met ID-plein, een grote coachinstelling die mensen helpt bij re-integratie en loopbaanbegeleiding. Suc6coaching richt zich hierbij op mensen in het onderwijs.

  www.suc6coaching.nl