• Nieuws
 • Over Thuis in Assen
 • Contact
 • Zorgboerderij de Flintenhoeve

  Zorgboerderij de Flintenhoeve, Orvelte/Wezup

  Op een prachtige plek onder de hoge bomen in Orvelte ligt zorgboerderij ‘De Flintenhoeve’, een initiatief van Albert en Geja Hilbrands. Het is een echt familiebedrijf, waar ook de kinderen van Albert en Geja werkzaam zijn. Zorgboerderij De Flintenhoeve is een kleinschalige woonvormvoorziening voor zowel (jong) volwassenen als ouderen met een verstandelijke beperking, autisme spectrum stoornis of gedragsproblematiek. Daarnaast biedt de boerderij ook dagbesteding voor een aantal cliënten, oftewel hulpboeren die niet 24 uur per dag op de boerderij verblijven.

  Leer,- werk- en beleefboerderij
  De Flintenhoeve is niet zomaar een zorgboerderij, maar wordt door Albert en Geja omschreven als een ‘Leer,- werk- en beleefboerderij.’ Hier krijgen de hulpboeren/hulpboerinnen immers dagelijks mee te maken. De werkzaamheden op de boerderij zijn heel divers. De hulpboeren/hulpboerinnen houden zich onder andere bezig met maaiwerkzaamheden, het onderhouden van parkeerplaatsen in het dorp en het verzorgen van het (jong) vee. Op de boerderij draait het niet alleen om het werk. De boerderij is het décor en biedt een plek voor mensen die affiniteit hebben met dieren en houden van het buitenleven. Iedere hulpboer/hulpboerin werkt op zijn/haar eigen tempo en niveau. De Flintenhoeve heeft naast een locatie in Orvelte ook een boerderij in Wezup met 100 melkkoeien en een kaasmakerij. Geregeld worden hier ook werkzaamheden verricht.

  Beschermde woonplek
  Voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen biedt zorgboerderij De Flintenhoeve een kleinschalige en beschermde woonplek. Gezelligheid en het ultieme ‘familiegevoel’ staan voorop. De hulpboeren/hulpboerinnen draaien volledig mee in het gezin en iedere avond wordt er samen gegeten. Het doel is om de hulpboeren/hulpboerinnen een prettige woon- werksituatie te bieden, waar ze zich goed voelen. Voor iedere hulpboer/hulpboerin worden persoonlijke (leer)doelen opgesteld. Eens in de zoveel tijd vindt er dan een evaluatiegesprek plaats. Iedere hulpboer/hulpboerin wordt persoonlijk begeleidt en als het nodig is krijgen ze zorg van buitenaf. Om de kwaliteit te waarborgen is De Flintenhoeve aangesloten bij de stichting ‘’Boeren en Zorg in Noord Nederland.’’

  Dagbesteding bij De Flintenhoeve
  Voor mensen met een beperking die ergens anders onder begeleiding wonen, biedt De Flintenhoeve ook dagbesteding aan. Wanneer ze geen vervoer hebben worden ze ’s morgens van huis opgehaald en ’s avonds weer thuisgebracht.

  Albert en Geja zijn, samen met hun ervaren medewerkers, de drijvende kracht achter De Flintenhoeve. ‘’Wij beseffen ons dat werken een deel is van het leven. Een prettige manier van leven vindt niet alleen op het werk plaats. We willen een rijk leven aanbieden waarin veel te beleven en te vieren valt. Een leven waar humor, warmte en gezelligheid voorop staan. We willen onze hulpboeren/hulpboerinnen graag laten ervaren dat ze trots mogen zijn op een afgeronde klus.’’

  Wilt u meer weten over de zorg die Zorgboerderij De Flintenhoeve biedt? Of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

  Zorgboerderij‘’De Flintenhoeve’’
  Flintenweg 2
  9441 PC Orvelte
  Tel.: 0593-322235
  E-mail: deflintenhoeve@online.nl
  www.deflintenhoeve.nl